понедељак, 21. април 2014.

Dan planete Zemlje - 22.04.2014.



          Наша планетица од својег постојања трпи људе који јој итекако знају наносити штету а она то непрекидно подноси. Као човјек који плане, тако нам и она понекад врати цунамијима, потресима, вулканима и другим катастрофама.


         Ово је дан кад би требали бити итекако свјесни што радимо и како размишљамо да нам свима буде угодније.
        



        Ви који бацате смеће у канту, чините то и даље а ако  постоје они који смеће бацају по цести нек се мало преиспитају да ли то чине у својој соби, стану..... Планета ја наш заједнички дом и требамо га чувати. Провјерите да ли кад перете руке сапуном у умивоанику имате славину затворену или вам вода цури залуду. Сјетите се људи у сушним крајевима који мјесецима чекају воду, који километрима иду до ње, не разбацујте се...поштујте оно што имате.






      И на крају, ако можете, очистите испред своје куће, засадите нешто испод својих прозора, отиђите у природу, дружите се с драгим људима и реците им нешто лијепо, наше мисли чине заједничку колективну цјелину, усрећимо ли барем једну особу крај себе, она ће бити задовољнија па ће се ланац задовољства и проширити.





     Захвалимо нашој лијепој зелено-плавој лопти што је наш дом.







     Ако нисте до сада схватили 22. април се у свијету обиљежава као Дан планете Земље, што не треба бити разлог да се само на овај датум бринемо о њој. О свему овоме треба само мало размислити јер нема разлога за оптимизам, нема разлога за песимизам, постоје сви разлози да се дјелује одмах!

       Ovo čovjek radi prirodi! Samo se pitam dokle?






Нема коментара:

Постави коментар